Week 16: Ergobaby Omni 360

Gepubliceerd op 19 april 2021 om 14:56

Nog eentje uit het assortiment van Ergobaby. Deze keer de Omni 360. Deze is niet te verwarren met de Ergobaby 360. Beide dragers kunnen gebruikt worden met het gezichtje van je wegkijkend (face forward). Maar het grote verschil zit in de maat waarvoor hij geschikt is, de Omni is namelijk aanpasbaar in de breedte.

De Omni 360 is een fullbuckle drager uit canvas of mesh materiaal (de cool air variant) die te gebruiken is vanaf maat 56 tot ongeveer kledingmaat 86. Dus vanaf ongeveer 1 maand tot ongeveer 18 maanden. Het rugpand kan je verbreden of versmallen door klittenband op de tailleband, vergelijkbaar met de Ergobaby Adapt. De hoogte pas je aan door het kussenachtige stukje bovenaan het rugpand, het neksteuntje, omhoog of omlaag te plooien.

Je kindje face forward dragen kan eventueel vanaf 5 à 6 maanden. Hoewel het met deze drager kan, geniet het niet de voorkeur omdat de mooie ergonomische M houding met gebolde rug niet optimaal bereikt kan worden en het draagt bovendien voor jezelf als ouder een stuk zwaarder. Als je kiest om face forward te dragen doe je dit liever kort (max. 10 minuten) en op een rustige plek. Zo vermijd je dat je kindje overprikkeld raakt.

Als ouder span je de schouderbanden aan naar achter bij buikdragen. Verder is er weinig afstelmogelijkheid, maar je hebt wel de mogelijkheid om de schouderbanden zowel recht als gekruist te dragen. De Omni 360 heeft ook een lendensteun, net als bij de Adapt. Wat voor veel ouders toch wel een meerwaarde is. Wanneer je gaat rugdragen wordt de lendensteun een tummytuck. Sommige mama’s (en waarschijnlijk ook papa’s) vinden dat wel fijn.

Wat vind ik er zelf van: Ik ben geen fan van face forward dragen in normale omstandigheden. Maar deze drager komt het dichtst bij een relatief aanvaardbare M-houding. Een mooi bol ruggetje is al minder evident, omdat je kindje tegen je aangedrukt wordt. Verder is dit een goede drager met beperkte aanpasbaarheid voor de ouder. Dit is eentje die ofwel past, ofwel voor geen meter zit. Het grote voordeel is natuurlijk dat hij makkelijk verkrijgbaar is in veel babywinkels. De lendensteun vinden wij zelf een meerwaarde.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

 

Bekijk ook ons filmpje op YouTube: https://youtu.be/VkSQxsHtBtk 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.