Week 15: Tula Free-To-Grow

Gepubliceerd op 12 april 2021 om 14:24

Deze week bekijken we de Tula free-to-grow. Een drager uit de Tula familie. Wat dus wil zeggen dat hij te vinden is in heel veel printjes.

De Tula free-to-grow is een full buckle drager die je kan verstellen en dus bruikbaar is vanaf een stevige maat 56 tot ongeveer maatje 92. Voor een gemiddeld kindje van ongeveer 1 maand tot 2 jaar en dus de standaard Tula met insert, zoals hij eerst bestond, een beetje vervangt. Het rugpand versmal of verbreed je door drukknopen die aan de achterkant van de tailleband zitten. De hoogte van het rugpand kan je aanpassen door middel van laddergespjes net onder de aanzet van de schouderbanden bovenaan het rugpand, waarmee je de stof kan naar binnenplooien.

Als ouder span je de schouderbanden naar voor aan bij buikdragen. Verder heb je weinig aanpasmogelijkheden. Dit is typisch voor Tula. Ook kenmerkend: op de tailleband vind je centraal onder het rugpand een klein zakje voor sleutels of een gsm. Wanneer je je kindje echter correct draagt, krijg je eigenlijk niet echt iets in of uit het zakje. Dat is dus redelijk nutteloos. De tailleband zelf is behoorlijk stevig zoals we van Tula gewend zijn.

Wat vinden we er zelf van: de grote keuze aan printjes en het feit dat hij ruim verkrijgbaar is in Belgische babyzaken zijn zeker pluspunten. Het niet kunnen aanpassen van de stof, vooral bovenaan het nekje van je kind is een gemis, omdat de stof vaak ruim zit bij jonge kindjes en dus onvoldoende steun biedt. Ook de weinige aanpasmogelijkheden voor ouders zijn minder fijn, vaak vinden ouders de banden ongemakkelijk zitten onder de oksel.

Voordeel is dat het een simpele drager in gebruik is, dat maakt dat je zonder veel kennis van zaken hem makkelijk leert gebruiken. 

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.