Week 14: Bondolino

Gepubliceerd op 5 april 2021 om 13:17

Op deze Paasmaandag bekijken we een van de allereerste Westers dragers. De bondolino is een simpele, halfbuckle drager van het Duitse merk Hoppediz. 

Deze drager valt onder halfbuckle, maar heeft geen gespen. Hij sluit op de tailleband met klittenband, dit gaat snel en draagt comfortabel en is ook gemakkelijk aan te passen op verschillende lichamen.

De schouderbanden zijn lange knoopbanden die je afknoopt op je buik. De oude versie van de bondolino komt in 2 versies, een gewone en een slim versie, die smallere banden heeft. De nieuwere versie, de bondolino plus, combineert beide voorgangers en heeft een aantal verbeteringen. Vooral op gebied van pasmaat. De oude versie past ongeveer vanaf een kleine maat 56 tot en met maat 80. De plus is beter aanpasbaar en past al vanaf maatje 50, en kan je doordragen tot maat 86 ongeveer. Vanaf de geboorte tot ongeveer anderhalf jaar. Je kan met deze drager zowel op de buik, heup als op de rug dragen.

Het slaapkapje kan gebruikt worden om het rugpand iets te verhogen, de zittingbreedte kan je door middel van een veter versmallen, en met ingebouwde flapjes verbreden voor als je kindje groter wordt.

Door het simpele systeem is dit een drager die heel vaak ingezet wordt bij verschillende personen, en met name mannen vinden deze drager erg fijn. 

Wat vinden we er zelf van? Deze drager ligt je of ligt je niet. Ik persoonlijk vind hem heel aangenaam dragen, maar er zijn net zoveel mensen die hem te robuust vinden. Vooral de klittenbandsluiting krijgt vaak kritiek, omwille van het geluid bij het openen. Voor mensen die weinig draagervaring hebben, of enkel sporadisch een kindje dragen zoals de verzorgers in een kinderopvang, of grootouders/familie, is dit vaak de ideale drager.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En iedere persoon is anders gebouwd. Niet elke drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.