Week 12: Ergobaby Embrace

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 11:42

Deze week kiezen we een drager voor de allerkleinste onder ons uit onze bibliotheek. De Ergobaby Embrace. Deze is ontworpen om de zachtheid en het comfort van een rekbare doek te combineren met het gemak van een voorgevormde drager. Door de gebreide stof rekt de drager mee en vormt zich mooi rond baby en ouder.

Dit is een full buckle drager die ook gebruikt maakt van het principe van een schortdrager (zie vorige week) als je kindje groter wordt. Maar deze heeft wel een gevulde tailleband. De embrace is geschikt voor baby’s tussen maatje 50 en 74, vanaf geboorte tot ongeveer 9 maand. Je verkleint de drager voor de allerjongste baby’s door de tailleband om te slaan. Zo verkort en versmal je het rugpand. Ter hoogte van de nek van de baby heeft het rugpand een zachte verdikking die extra steun in het nekje geeft.

Als ouder kan je weinig aanpassen aan deze drager. Hij is vooral geschikt om je baby op de buik te dragen. De zachte, wat rekbare schouderbanden kruis je op je rug en spreid je uit over je schouders, de webbing span je naar achter aan.

Wat vinden we er zelf van: Het is een fijne drager om mee te starten, maar het juist omslaan van de tailleband is even een dingetje. Het grootste nadeel is dat de gespen van de schouderbanden verborgen zitten onder het rugpand. Daardoor kan je te veel druk op het ruggetje van je baby zetten zonder het zelf door te hebben. Ik ben ook geen fan van het feit dat deze drager ook gebruikt kan worden met je kindje met het gezichtje naar buiten gedraaid. De zachte gebreide stof en de brede schouderbanden zijn wel  heel aangenaam tot een bepaald gewicht. En omdat de brede schouderbanden op je rug gekruist worden biedt dit ook voldoende steun. Hij is makkelijk en aan een zachte prijs verkrijgbaar in veel babywinkels, dat is toch een voordeel. Goed advies om hem correct aan te doen en af te stellen, is bij deze wel noodzakelijk.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.