Week 11: Connecta toddler

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 11:08

Deze week nog eens een beetje een specialleke. De connecta toddler. En eigenlijk moet ik zeggen integra size 2. Want het merk connecta is vernieuwd en heet ondertussen integra. Integra is een Engels familiebedrijf dat bewust aandacht heeft voor zijn ecologische voetafdruk en gezinsvriendelijke werkomstandigheden nastreeft voor zijn weknemers.

Dat gezegd zijnde. Ik zei dus dat het een specialleke is. Dit is een schortdrager. Een schortdrager heeft geen tailleband. De band die je rond je middel bevestigd is enkel webbing (band) die aan de zijkant van het rugpand bevestigd is.  Je doet de drager aan als een schort. Het rugpand hangt over je bovenbenen naar beneden. Wanneer je je kind dan oppakt kan je het rugpand naar boven brengen en zit je kind mooi in het buideltje van het rugpand. 

Doordat deze drager geen gevulde tailleband heeft, is hij compact opvouwbaar. Ideaal om mee op reis te nemen of onderin je rugzak te steken als je gaat wandelen met kinderen waarvan de beentjes soms nog eens moe durven worden. De schouderbanden zijn dun gevoerd. Dit vind niet iedereen fijn bij langer dragen. De integra komt naast de canvas of draagdoekenstofversie ook in een echte zomerversie, de solar, welke van een heel lichte, snel drogende stof is gemaakt.

Deze drager is de  connecta toddler-versie. Geschikt voor peuters en groter dus. Deze is geschikt voor kinderen met een maatje 86 tot 104 ongeveer. Vanaf ongeveer 1.5 jaar tot een eindje in de kleutertijd. Het rugpand is niet aanpasbaar. Het slaapkapje is samen met het rugpand 1 geheel. Ook voor ouders is de connecta niet aanpasbaar en aanspannen van de schouderbanden kan maar in 1 richting, dit kan met de integra of nieuwere versie wel, waar je dus in beide kanten kan aanspannen. De connecta komt in 2 maatvoeringen, de integra heeft nog een model groter. Wanneer je met de connecta/integra op de buik draagt kruis je de banden op je rug. Dit geeft extra steun. Als je op je rug draagt kan je het lossen riempje als borstbandje gebruiken.

Wat vind ik er zelf van? Voor korte stukken vind ik dit een fijne drager. Vooral omdat hij zo compact is. ideaal om mee op reis te nemen met kleuters. Het aandoen is even opletten als je dragers met een tailleband gewend bent. Maar eens je er mee weg bent is hij makkelijk in gebruik.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.