Week 10: Kokadi Flip baby

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 12:45

Vandaag haal ik weer een drager uit de kast voor de jongsten onder ons. Kokadi is een Duits merk dat mode wil combineren met een milieuvriendelijke levensstijl. Ze hebben een grote variëteit aan draagdoeken en van deze doeken maken ze ook verschillende types dragers. Daar is deze Kokadi Flip er eentje van.

De Flip is een fullbuckle drager, die komt in 3 verschillende maatvoeringen. Een drager met gespen dus, babysize, toddler en toddler XL. Wij bekijken vandaag de babyvariant, die is geschikt vanaf maatje 56 tot ongeveer maatje 80. Voor baby's van 1 maand tot ongeveer 1 jaar. De zitbreedte kan je aanpassen d.m.v. klittenband. De hoogte van het rugpand is niet aanpasbaar. Daardoor kan het snel kort gaan aanvoelen als je kindje groter wordt. Typisch bij de flip is dat de schouderbanden zijn aangehecht aan de tailleband. Daardoor komt er totaal geen druk op het ruggetje van je baby, zodat deze een mooie ergonomische bolle rug kan aannemen. Bij de toddler en toddler XL heb je de keuze mogelijkheid om wel aan het rugpand te bevestigen.

Als ouder span je de schouderbanden aan naar voor bij buikdragen. Waar de schouderbanden aanhechten aan het rugpand vind je PFA’s (Perfect Fit Adjuster), laddergespjes waarmee je de positie van de schouderbanden kan aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Wat vind ik er zelf van: het korte rugpand wanneer je kindje ouder wordt vind ik een nadeel. Vooral dan wanneer je kindje in slaap valt. Dat de schouderbanden aanhechten aan de tailleband i.p.v. aan het rugpand vind ik dan weer een groot voordeel. Omdat zeker bij hele jonge kinderen je absoluut wil vermijden dat er druk op het ruggetje komt. De vele printjes waarin de dragers van Kokadi verkrijgbaar zijn en de fijne doekenstof die ze gebruiken, zijn ook een grote plus.

 

https://youtu.be/-raJJsPZZuo 

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.