Week 9: Babylonia Flexia

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 17:19

Vandaag halen we de Babylonia Flexia uit de kast. Babylonia is een Belgisch merk dat al lang op de markt is en vooral bekend is van hun rekbare doek (tricot slen). Maar hun gamma is veel uitgebreider, verschillende soorten rekbare doeken, geweven doeken, ringslings, maar ook voorgevormde draagzakken en daar is deze er eentje van.

De flexia is een full buckle drager uit canvas, die past voor baby’s tussen maatje 50 en maatje 104. Geschikt dus voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar. Anders dan bij andere 'verstelbare' dragers komt deze met 3 aparte rugpanden. Afhankelijk van de grootte van je kind, rits je telkens een andere maat rugpand in de drager. Deze drager komt in sobere kleuren.

Het kleinste rugpand is bruikbaar vanaf de geboorte tot en met ongeveer maatje 62. Het volgende rugpand gebruik je vanaf maatje 68 en het grootste rugpand gebruik je vanaf een maatje 86 ongeveer. De rugpanden zijn verder niet aanpasbaar. Een nieuw rugpand inritsen is altijd even goed kijken. Het is niet moeilijk, maar je wil wel vermijden dat de schouderbanden gedraaid zitten.

Als ouder heb je de mogelijkheid de schouderbanden recht of gekruist te dragen. Aanspannen kan in 2 richtingen, door een dual adjustable gesp, afhankelijk van wat jij prefereert. Waar de schouderbanden bovenaan aanhechten aan het rugpand zitten ladergespjes (PFA of Perfect Fit Adjuster genoemd), waarmee je de positionering van de schouderbanden op je schouders kan aanpassen.

Wat vind ik er zelf van: Doordat je andere rugpanden voor andere kinderen nodig hebt is deze drager niet zo geschikt als je vaak van kind wil wisselen, maar net doordat je van pand verandert, kan je zowel een pasgeboren baby als een kleine kleuter mooi ergonomisch ondersteund dragen zonder dat die baby alle stof onder zijn billetjes zitten heeft die de kleuter nodig heeft, wat bij andere sterk verstelbare dragers wel het geval is.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.