Week 7: Limas Plus

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 19:33

Vandaag nemen we jullie mee in onze bespreking van de Limas Plus. Limas is een relatief nieuw Duits merk. De producent startte met het maken van een drager die voldeed aan hun eisen voor het dragen van hun kindje. En van het een kwam het ander en een nieuw merk was geboren. De Limas plus is de 2de drager die ze op de markt brachten, na de limas baby, hij is dus voor kindjes na het echte babystadium. Het is een halfbuckle, dat wil zeggen dat de tailleband een gesp heeft, maar de schouderbanden geknoopt worden.

De Limas plus is bruikbaar vanaf maatje 62 tot en met maat 104. Dit wil zeggen dat je deze drager kan gebruiken vanaf ongeveer 3 maanden tot ongeveer 4 jaar. De drager is volledig gemaakt uit doekenstof en is heel soepel. De Limas plus kan gebruikt worden om te dragen op de buik, rug en heup.

De grootte van het rugpand is zowel in breedte als in hoogte aan te passen. De breedte pas je aan door klittenband op de tailleband. De hoogte is aanpasbaar door middel van een laddergesp. Om helemaal af te werken kan je dan met een trekkoordje nog een beetje aanpassen ter hoogte van het nekje van je kind. Dit alles maakt dat deze drager zich mooi vormt rond je kind.

Voor jou als ouder kan je kiezen voor gevulde of niet gevulde schouderbanden, de padding is verwijderbaar. De schouderbanden kunnen uitgespreid worden op je schouders, of net niet. De schouderbanden zijn redelijk lang, waardoor je wanneer ze te lang zijn kan je kiezen om bijvoorbeeld een strik te maken (na de platte knoop!) of de banden af te knopen op je rug.

Eens je gaat rugdragen bieden de lange schouderbanden de mogelijkheid om anders af te knopen, voor de sier, of als extra steun.

Wat vinden we er zelf van: Een nadeel is dat het in het begin wel wat zoeken is hoe groot het rugpand gezet moet worden. Zeker wanneer hij voor verschillende kinderen gelijktijdig gebruikt wordt, is een juiste afstelling even puzzelen. Maar het voordeel van dit systeem met klittenband maakt dat hij precies op de juiste grootte gezet kan worden. Deze fijne drager is zowel voor ouder als kind mooi aanpasbaar. Het is een redelijk simpel model dat komt in een ruim aanbod aan leuke kleurtjes en printjes. En als laatste, hij is redelijk lang bruikbaar door de brede doekbanen, al wordt het rugpand wel wat kort voor grotere kindjes.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.