Week 6: Hoppediz HopTye conversion

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 12:02

Een nieuwe maandag, dus er komt een nieuwe drager uit de kast. Vandaag de Hoppediz HopTye Conversion. Een drager van het Duitse merk Hoppediz. Een betaalbaar merk met verschillende type dragers en doeken.

De HopTye Conversion is een meh dai en is de nieuwere, beter aanpasbare versie van de klassieke HopTye. Dit type drager vindt zijn oorsprong in China en is de voorloper van de huidige voorgevormde dragers. Deze HopTye Conversion heeft geen gespen of klittenband. Zowel de tailleband als de schouderbanden knoop je af met een platte knoop. https://youtu.be/cUzWutcck4g 

Deze drager is geschikt voor kinderen vanaf maat 50 tot en met maat 86. Dus vanaf newborn tot ongeveer iets voorbij 1,5 jaar. Het rugpand is zowel in de hoogte als de breedte aanpasbaar door middel van trekkoordjes.

Als ouder stel je de drager af door de schouderbanden aan te spannen. De schouderbanden zijn niet gevuld en waaieren uit. Je kan dus kiezen of je ze wil uitspreiden over je schouders, of liever compact hebt. Doordat je nergens iets moet aanpassen van gespen voor de ouder, is deze drager dus ruim inzetbaar voor veel mensen met verschillende lichaamsbouw.

Bij de kleine kindjes knoop je de schouderbanden onder de beentjes, wanneer je kindje voldoende rugstabiliteit heeft, kan je de schouderbanden over de beentjes knopen voor meer ondersteuning.

Wat vind ik er zelf van: ik vind meh dai-achtige dragers vaak fijn dragen en dat geldt ook voor deze. Klein nadeel bij deze vind ik bij buikknopen de heel lange schouderbanden. Als je onder de billen afknoopt, heb je nog veel doek over die ook nog weg moet (op de foto’s maakte ik er een strik van), afknopen op de rug is dus beter, al zit je dan met 2 knopen op je rug (belangrijk om goed te weten welke van de schouderbanden is en dus eerst los moet wanneer je je kindje er uit haalt, die van de taillebanden blijft dicht). Voordeel is dat je bij rugdragen die lange schouderbanden kan gaan inzetten om op een wat specialere manier te gaan afknopen en zo de druk anders te verdelen. Verder is de drager volledig uit doekenstof, wat maakt dat het een fijne combinatie tussen doek en drager is, met de voordelen van de doek maar niet te ingewikkeld in afstellen (zonder al te veel knopen).

Verschillen tussen de HopTye classic en de HopTye conversion: https://youtu.be/pIjLaYj3LDg 

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.