Week 5: Ergobaby adapt

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 09:14

Vandaag komt de ergobaby adapt uit de kast. Een drager van het merk Ergobaby, geprocuceerd in Polen, bij hetzelfde bedrijf als Tula. Een van de bekendere merken in België, want deze is vaak te vinden in grote babyketens. Makkelijk verkrijgbaar dus.

De ergobaby adapt is een full buckle drager uit canvas. Dat wil zeggen dat je niet moet knopen. Enkel gespen vastklikken en aanspannen. Hij is meestal neutraal van kleur, dus kan bij elke outfit.

Met de adapt was Ergobaby een van de eersten die een meegroeiende drager op de markt bracht. Daardoor past hij van maatje 56 tot maatje 86 ongeveer. Dit komt ongeveer overeen voor kinderen vanaf een kleine maand na de geboorte tot ongeveer 18 maanden. Door de klittenband en een maataanduiding is hij heel makkelijk op de juiste maat voor je kind in te stellen. Onder de billetjes van je kind kan je dan nog heel precies gaan afstellen door een bandje met drukknopen.

De drager is voorzien van een neksteun die je kan omhoog klappen als je kindje groter wordt.

Als ouder heb je de mogelijkheid je kindje te dragen op de buik, met de schouderbanden recht of gekruist over je rug, op je heup of op je rug. De drager is ook voorzien van een lendesteun. Deze geeft wat extra ondersteuning in de rug wanneer je je kindje op je buik draagt. Draag je je kindje op je rug verstopt deze lendesteun je buikje (als je er eentje zou hebben). 

Deze drager komt ook in een 'air' versie, dan is de drager gemaakt met een mesh stof die ademend is voor de warmere dagen.

Wat denk ik er zelf van: het grote voordeel vind ik is, dat hij makkelijk verkrijgbaar is. Dat het op de juiste maat instellen voor je kind zo eenvoudig is, de instellingen staan op de drager zelf. Nadeel vind ik toch wel dat er weinig af te stellen is voor de ouder. Dat maakt dat hij voor redelijk wat ouders niet mooi zit. Wat kan lijden tot last voor jou als ouder. Maar omdat er weinig af te stellen is kan je ook weinig fout doen, al is dat maar in 1 richting kunnen aanspannen van de schouderbanden niet voor iedereen weggelegd.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.