Week 2: Marsupi

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 16:30

Deze week haal ik de marsupi uit de kast. Dit is een drager uit het assortiment van Manduca. Een Duitse producent die al heel lang actief is in de draagwereld.

De marsupi richt zich echt op hele kleine kinderen. Was misschien wel de eerste ergonomische drager die ook echt geschikt was voor hele kleintjes. Deze is geschikt voor baby’s tussen een maatje 50 tot maatje 74. Dat komt ongeveer overeen met baby’s tussen pasgeboren en ongeveer 6 à 8 maanden. De drager zelf is niet aanpasbaar. Hij wordt wel geleverd met een verkleinbandje (zorg dat dat er zeker bij zit als je deze 2de hands zou kopen). Daarmee kan je het rugpand versmallen in de eerste maanden van je baby. Zo kan je toch zorgen voor een mooie ergonomische houding.

Voor ouders is de marsupi heel makkelijk in gebruik. In het rugpand zitten figuurnaden die er voor zorgen dat je als ouder je baby automatisch juist gaat positioneren in het rugpand. Marsupi werkt volledig met klittenband in plaats van gespen. Op het rugpand is klittenband aangebracht. Je kruist de schouderbanden op je rug en brengt ze naar voor en plak je ze netjes onder elkaar op de klittenband van het rugpand. Simpel als dat. Deze drager komt in verschillende maten voor de draagouder (S/M, L of XL), afhankelijk van jouw lengte en tailleomtrek kies je dus een andere maat.

Wat vind ik er zelf van? Nadelen zijn er niet echt aan. Als ik dan toch wil gaan muggenziften, wanneer je kindje slaapt en je wil het in zijn bedje leggen, dan moet je eerst de klittenband losmaken, met het nodige lawaai, waarbij je het risico loopt dat je kindje wakker wordt. Maar eerlijk… als zo een kleintje zo heerlijk dicht tegen je slaapt, dan wil je dat toch niet wegleggen. Positief vind ik het grote gebruiksgemak en de eenvoudigheid van deze drager. Makkelijk als je nog niet lang geleden bevallen bent en er al zoveel nieuwe informatie op je af komt.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang! -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.