Week 1: de Tula (standaard)

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 11:51

Vandaag haal ik de tula standaard uit de kast. Tula is een heel bekend en populair merk uit Polen (zelfde makelijk als Ergobaby). Je vindt de dragers in allemaal mooie en leuke printjes. Gegarandeerd zit er ook wel eentje tussen die jij leuk vindt. Dat is natuurlijk een deel van hun succes.

 

Verder is het een redelijk basic drager. De standaard-versie past vanaf maat 74 tot ongeveer maat 92. Qua leeftijd wil dat zeggen van ongeveer 6 a 9 maanden tot 2 a 3 jaar. Deze drager kan in theorie al gebruikt worden bij kleinere baby's, maar dan is er een insert nodig. Persoonlijk raad ik af om deze drager eerder te gaan gebruiken, want de insert die je erbij kan kopen maakt de drager minder ergonomisch. En dat is natuurlijk niet fijn, vergelijk het met 5 paar sokken aandoen in te grote schoenen.

 

Zoals ik al aangaf is dit een redelijk basic drager. Je kan de zitbreedte van het rugpand niet aanpassen, evenmin is de hoogte verstelbaar. Zeker wanneer je kind groter wordt, zal je merken dat het rugpand daarom snel kort wordt. Zolang je peuter wakker is, is dat niet echt een probleem. Je peuter heeft meer bewegingsvrijheid en hij kan zijn armen makkelijk boven het rugpand houden. Eens je peuter in slaap valt is er natuurlijk even weinig ondersteuning. En dat is toch wel net het moment dat een beetje extra ondersteuning welkom is. Met de tula kan je zowel buik- als rugdragen.

 

Voor jou als ouder zijn er ook niet heel veel afstelmogelijkheden. Je kan de schouderbanden in 1 richting aanspannen. Waar de schouderbanden bovenaan aanhechten aan het rugpand vind je een laddergespje dat bij dragers op die plaats PFA (perfect fit adjuster) genoemd wordt. Daarmee kan je de schouderbanden een beetje aanpassen voor meer draagcomfort. Voor veel mensen zit de gesp onderaan de schouderband niet comfortabel en drukt in de oksel, wat je met de pfa's een beetje kan oplossen.

 

Wat vind ik er zelf van? Nadelen vind ik het gebrek aan aanpasbaarheid en het korte rugpand. Maar het voordeel van die beperkte aanpasbaarheid is dan weer dat hij simpel in gebruik is. 

 

 - Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang - 

TULA STANDARD WILLOW


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.