Week 96: Buzzidil baby

Gepubliceerd op 7 november 2022 om 10:00

We gaan opnieuw naar Oostenrijk, waar deze duurzame en ecologische Buzzidil draagzakken lokaal geproduceerd worden. Buzzidil komt van het woordje Butzi dat 'baby' betekent en staat voor vernieuwing om de best mogelijke meegroei draagzak te ontwikkelen.

Een hele mond vol dus. En dat is hij ook, een draagzak waar heel wat opties in verwerkt zijn. We kozen voor de babyversie. Deze past al vanaf kleine pasgeborene tot ongeveer maat 80.

Deze fullbuckle draagzak heeft wat bredere en zacht gevoerde schouderbanden die zowel recht als gekruist gedragen kunnen worden. De webbing  span je enkel aan naar beneden. De schouderbanden kunnen zowel aan het rugpand vast geklikt worden, alsook aan de tailleband. Dit zorgt ervoor dat kleine baby's een mooiere bolling krijgen in de rug. Bovenaan de schouderbanden bevinden zich pfa's, perfect fit adjusters, hierdoor kan je de schouderbanden wat inkorten.

De tailleband is stevig gevoerd maar niet te hard en heeft een lichte curve. Deze drager is verstelbaar in hoogte en breedte door middel van koordjes die zich bevinden respectievelijk aan de zijkanten van het rugpand en onderaan de zitting.

Wat vinden we er zelf van? Doordat deze drager zoveel verschillende mogelijkheden heeft is hij voor de ouder en voor de baby fijn af te stellen in veel gevallen. Leuk detail is dat hij ook effectief past voor een newborn baby. Helaas is de webbing van de schouderbanden eerder aan de korte kant. Dit zien we ook bij de tailleband, al heb je daar de optie om de gesp meer naar het midden te dragen waardoor je wat lengte wint. Deze draagzak is dus niet direct geschikt voor de wat vollere draagouder. 

- Iedere draagzak heeft een andere snit, bouw, vorm. Ieder lichaam is anders, van bouw en vorm. Ga dus goed passen voor je iets koopt. -

 


«   »