Week 78: Zoef

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 00:25

Deze maandag gaan we een beetje de andere toer op, en wel een heel persoonlijke. De Zoef is namelijk een eigen creatie.

Het verhaal begon een aantal jaar geleden toen de markt nog niet beschikte over grotere kleuterdragers en het aanbod niet toereikend was voor met name kinderen die extra zorg nodig hadden. Deze peuters en kleuters in kwestie hebben te maken met een afwijkende spierspanning en dienen dus op dusdanige manier ondersteund te worden, die de meeste commerciële dragers niet kunnen bieden. 
De vraag naar een drager die net dat aspect kon bieden kwam van een collega consulent die vaker met zulke situaties te maken krijgt. 
Er werd gebrainstormd en er werden proefmodellen ontwikkeld, en aangepast.

In principe is de drager een combinatie van een fullbuckle draagzak die versterkt is door extra lange knoopbanden vanuit de zijkant van het rugpand en voorzien van strategisch geplaatste ringen. Deze banden kan je op verschillende manieren afknopen om zo specifiek in te spelen op de nood van het kindje in kwestie. Het basismodel is bewust niet verstelbaar maar kan wel aangepast worden naar wens, dus op maat van zowel drager als gedragene. Zowel de tailleband als schouderbanden kunnen eender welke vorm of vulling hebben.

Wat vinden we er zelf van? De drager oogt in eerste instantie imposant. Het is veel stof en de ringen maken nogal wat geluid. De bedoeling is dan ook niet om deze zonder hulp van een geschoolde draagconsulent in te zetten. Maar samen met die consulent uit te proberen. 
Momenteel zijn er zowel in België als in Nederland pasmodellen beschikbaar. 

- Passen blijft de boodschap! En in dit geval kan het enkel met professionele hulp, dus heeft jouw kindje meer specifieke zorg nodig, contacteer dan je draagconsulent.-

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.